Például 06/17/2021
Például 06/17/2021

A jubileumi jutalomra való jogosultság nem függ attól, hogy az igényt egy korábban hatályban volt jogállási törvény alapján nem érvényesítették

A felperes 2013. január 15. napjától került kinevezésre az alperes járási hivatal építési hivatala állományába kormányzati szolgálati jogviszonyba. Jogszabályváltozás következtében kinevezésekor a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény (a továbbiakban: Kttv.) alapján elismert kormánytisztviselői jogviszonyának kezdő időpontja 1984. március 2. napja, a jubileumi jutalomhoz elismert kormánytisztviselői jogviszonyának kezdő időpontja 21 év 6 hónap 14 nap figyelembevételével 1991. július 1. napja volt. 2016.

Új alkotmánybíró a Kúriáról

Dr. Márki Zoltán kúriai kollégiumvezető urat az Országgyűlés titkos szavazással 2021. június 22. napjával alkotmánybíróvá választotta.

Dr. Márki Zoltán a Kúria Büntető Kollégiumának kollégiumvezetője, a 2020. októberében megüresedett alkotmánybírói helyet tölti be. Megbízatása tizenkét évre szól.

Az Országgyűlés - kétharmados többséggel - az Alkotmánybíróság tagjait kiemelkedő tudású elméleti jogászok, vagy legalább húszévi szakmai gyakorlattal rendelkező jogászok közül választja.

A Kúria elnöke és közvetlen munkatársai egyeztetést folytattak a koreai nagykövettel

Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke fogadta Park Chul-Min urat, a Koreai Köztársaság új, magyarországi nagykövetét 2021. június 7 – én a Kúrián.
A bemutatkozó látogatáson szó esett a sikeres járványkezelésről, és megemlékeztek a két évvel ezelőtti dunai katasztrófa áldozatairól is. Végül a két ország közötti kulturális és igazságügyi kapcsolatok jelentőségére tértek ki.

Budapest, 2021. június 7.

a Kúria Kommunikációs Osztálya

Oldalak