Például 06/25/2019
Például 06/25/2019

Ha a tettes betölti a 18. életévét, rá a felnőtt korúakra vonatkozó büntetési tételek az irányadók

A fiatalkorúakra és a fiatal felnőttekre vonatkozó büntetőjogi szabályokról nyilatkozott dr. Vaskuti András a Duna TV-nek. A Kúria Büntető Kollégiumának bírája a Kékfény című bűnügyi magazinműsornak nyilatkozott 2019. május 20-án.
A riport 9 perc 50 másodperctől látható a link alatt megnyíló videóban: https://www.mediaklikk.hu/video/kekfeny-2019-05-20-i-adas-2/.

Budapest, 2019. május 22.

A Kúria Sajtótitkársága

Megbízási szerződéssel kapcsolatos megbízási díj fizetés tárgyában döntött a Kúria

Tájékoztató a Pfv.V.21.012/2018/11. számú egyedi ügyben.
A felek között létrejött megbízási szerződésben az alperes különböző pedagógiai képzések megszervezését és lebonyolítását vállalta. Az alperes a szerződésben foglaltaknak eleget tett, teljesítéseit a felperes leigazolta, a benyújtott számlák egy részét kifizette, majd a felek között elszámolási vita alakult ki. Ennek során a felek írásbeli megállapodást kötöttek, amelyben az alperes az elszámoláshoz szükséges dokumentáció átadását vállalta meghatározott határidőn belül.

Fogvatartotti foglalkoztatás ügyében hozott közbeszerzési határozat bírósági felülvizsgálata

Tájékoztató a Kf.VI.37.816/2018. számú ügyről.
A Kúria érvelése szerint önmagában az, hogy nem minden ajánlattevő számára kedvező az ajánlatkérő által meghatározott értékelési részszempont, még nem jelenti egyben azt is, hogy azzal az ajánlatkérő egyes ajánlattevőket indokolatlan versenyelőnybe, másokat indokolatlan versenyhátrányba hozna. Nem jelent jogsértést pusztán az, hogy a vállalkozások többsége – noha erre lehetősége lenne – nem foglalkoztat fogvatartottakat.

Oldalak