Események

Ünnepi ülést tartott az Európai Unió Bírósága

Varga Zs. András, a Kúria elnöke Koen Lenaerts úr, az Európai Unió Bírósága elnökének meghívására december 5-én és 6-án részt vett a Bíróság működésének 70. évfordulója alkalmából rendezett konferencián és a Bíróság ünnepi ülésén.

2022. december 7.

Országos Jogásznap Székesfehérváron

„Jogi hivatásrendek szakmai kihívásai a megújult jogi környezetben” címmel rendezett egész napos szakmai konferenciát a Magyar Jogász Egylet Fejér Megyei Szervezete Székesfehérváron, 2022. november 24-én.

2022. november 29.

Hivatalában fogadta az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét a Kúria elnöke

Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke 2022. november 16-án hivatalában fogadta Őexcellenciáját, David Pressman urat, az Amerikai Egyesült Államok új magyarországi nagykövetét. A találkozón részt vett dr. Gyarmathy Judit főtitkár és dr.

2022. november 16.

Nemzetközi konferencia a jogállamiságról Lengyelországban

„A jogállamiság követelményrendszerének kialakítása” című konferencián vett részt dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke és dr. Ábrahám Márta, a Kúria Werbőczy Kutatóintézetének igazgatója 2022. november 7-9. között Varsóban.

2022. november 14.

10 éves a büntető törvénykönyv – nemzetközi konferencia a Kúrián

A magyar BTK 10 éve – Európai kihívások, közép-európai válaszok a 21. század bűnügyi tudományában címmel rendezett kétnapos nemzetközi konferenciát a Mádl Ferenc Összehasonlító Jogi Intézet és a Kúria 2022. november 8-9-én.

2022. november 11.

A bírói függetlenség intézményi garanciái – A Kúria Werbőczy Intézete részkutatási projektjének első eredményei

A Kúria kiemelt figyelmet fordít a bírói függetlenség és az igazságszolgáltatás függetlensége elemeinek, tradícióinak, illetve kihívásainak feltárására, ezért 2022. áprilisában önálló kutatást indított ebben a tárgykörben a Kúria Werbőczy Kutatóintézetének közreműködésével.

2022. október 21.

A román Alkotmánybíróság elnöke a Kúrián

Udvariassági látogatáson fogadta dr. Marian Enache urat, a román Alkotmánybíróság elnökét dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke október 19-én. A román delegáció tagjai közt dr. Gheorghe Stan alkotmánybíró mellett magyar ajkú résztvevők is voltak: dr. Varga Attila alkotmánybíró és dr.

2022. október 20.

Az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózata (ENCJ) delegációjának látogatása a Kúrián

2022. október 18-án az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózatának (ENCJ) küldöttsége tett látogatást a Kúrián.

A delegációt Filippo Donati úr, az ENCJ jelenlegi elnöke vezette, és jelen volt Dalia Vasariene asszony, az ENCJ ez év végén hivatalba lépő megválasztott új elnöke is.

2022. október 19.

Az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökei Hálózatának brnói kollokviumán vett részt a Kúria elnöke

2022. október 13-15. között Brnóban került sor az Európai Unió Legfelsőbb Bírósági Elnökei Hálózatának soron következő kollokviumára, amelyen Dr. Petr Angyalossy, a Cseh Köztársaság Legfelsőbb Bírósága elnökének meghívására dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke és dr.

2022. október 18.

Deák Ferenc-díjban részesült Dr. Fekete Ildikó kúriai tanácselnök

A Kúria Díszterme adott otthont a Deák Ferenc-díjak idén már huszadik alkalommal történő átadása alkalmából rendezett ünnepségnek október 17-én.

2022. október 18.

Oldalak