A Kúria a médiában

Varga Zs. András: „Az elnöki hivatal jelentős igazgatási hatásköröket jelent”

„A Kúriának óriási tapasztalata és hatalmas kollektív bölcsessége van”- hangsúlyozta Dr. Varga Zs. András a Pesti Ügyvéd című folyóiratnak adott interjújában.  A lap 2021.

2021. február 8.

Varga Zs. András: „Arra fogok törekedni, hogy a rend legyen rögzített”

„Az, hogy adott ügy hogyan kerül egy bíróhoz, legyen objektív, személytelen és transzparens”- mondta Varga Zs. András a 168 órának adott, 2021. január 21-én megjelent interjújában.

2021. január 21.

A Kúria elnöke: „bíró döntését más, mint bíró nem bírálhatja felül”

„A Kúria mindig is a magyar államiság, sőt, a magyar alkotmányosság bástyája volt” – emlékeztetett Varga Zs. András a Mandinernek adott, 2021.

2021. január 19.

Varga Zs. András: A bíróság tekintélyét, autonómiáját és bírái függetlenségét minden helyzetben és mindenkivel szemben védelmezni fogom

A Kúria nem egy absztrakt intézmény, de nem is egy épület vagy egy bírói igazgatási szervezet, hanem azok a bírák, akik itt dolgoznak – emlékeztetett a Kúria elnöke az Indexnek adott interj

2021. január 18.

A Kúria elnöke: a bírónak mindenkitől függetlennek kell lennie

A függetlenség a bírói lét elvonhatatlan, eltörölhetetlen attribútuma – szögezte le Dr. Varga Zs. András a Kossuth Rádiónak adott interjújában, 2020.

2021. január 14.

Vigyázzunk a megszerzett bírói tekintélyre, óvjuk és igyekezzünk minél inkább megerősíteni

„Az a kötelességünk, hogy a múltbéli hagyományokat alapul vegyük, nekivessük a hátunkat az elért eredményeknek és a mindennapi új feladatainkat az Alaptörvényhez, a törvényekhez ragaszkodva, a legjobb tudásunk szerint oldjuk meg” – hangsúlyozta a Kúria elnöke

2021. január 14.

Varga Zs. András: Erősíteni kell a bírói tanácsok és a kollégiumok közötti szakmai együttműködést

Folytatni kívánja a Kúria és az Alkotmánybíróság közötti alkotmányos, szakmai párbeszédet – mondta dr. Varga Zs. András az Inforádiónak adott, hivatalba lépését követő első interjújában.

2021. január 11.

2020 a biztonság és megújulás éve

A 2020-as esztendőt, valamint a Kúria elmúlt kilenc évét értékelte dr. Darák Péter a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A legfőbb bírói fórum év végével leköszönő vezetője a 2020.

2020. december 29.

Hatékony munka folyt a Kúria Közigazgatási Kollégiumában

A hatásköri változások következtében az érkezett ügyek száma jelentősen nőtt a Kúria Közigazgatási Kollégiumában 2020-ban – nyilatkozta dr.

2020. december 24.

Darák Péter: „Az igazságszolgáltatás mindig maradjon olyan intézmény, amiben a polgárok bízhatnak”

„A jog képes arra, hogy a fennálló társadalmi és gazdasági változásokhoz megtalálja a kulcsot és alkalmazkodjon hozzájuk” – mondta a Kúria elnöke a Pesti Ügyvédnek adott interjújában. Dr.

2020. december 14.

Oldalak