Média

A Kúria elnöke az InfoRádió Aréna műsorában

Az InfoRádiónak adott interjút 2022. július 19-én Varga Zs. András, a Kúria elnöke.

Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke a Magyar Katolikus Rádió Kerengő című műsorának vendége volt

A műsor a Magyar Katolikus Rádió honlapján elérhető, a hangszóróra kattintva indul el a felvétel.

Varga Zs. András: „Az elnöki hivatal jelentős igazgatási hatásköröket jelent”

„A Kúriának óriási tapasztalata és hatalmas kollektív bölcsessége van”- hangsúlyozta Dr. Varga Zs. András a Pesti Ügyvéd című folyóiratnak adott interjújában.  A lap 2021.

Varga Zs. András: „Arra fogok törekedni, hogy a rend legyen rögzített”

„Az, hogy adott ügy hogyan kerül egy bíróhoz, legyen objektív, személytelen és transzparens”- mondta Varga Zs. András a 168 órának adott, 2021. január 21-én megjelent interjújában.

A Kúria elnöke: „bíró döntését más, mint bíró nem bírálhatja felül”

„A Kúria mindig is a magyar államiság, sőt, a magyar alkotmányosság bástyája volt” – emlékeztetett Varga Zs. András a Mandinernek adott, 2021.

Varga Zs. András: A bíróság tekintélyét, autonómiáját és bírái függetlenségét minden helyzetben és mindenkivel szemben védelmezni fogom

A Kúria nem egy absztrakt intézmény, de nem is egy épület vagy egy bírói igazgatási szervezet, hanem azok a bírák, akik itt dolgoznak – emlékeztetett a Kúria elnöke az Indexnek adott interj

A Kúria elnöke: a bírónak mindenkitől függetlennek kell lennie

A függetlenség a bírói lét elvonhatatlan, eltörölhetetlen attribútuma – szögezte le Dr. Varga Zs. András a Kossuth Rádiónak adott interjújában, 2020.

Vigyázzunk a megszerzett bírói tekintélyre, óvjuk és igyekezzünk minél inkább megerősíteni

„Az a kötelességünk, hogy a múltbéli hagyományokat alapul vegyük, nekivessük a hátunkat az elért eredményeknek és a mindennapi új feladatainkat az Alaptörvényhez, a törvényekhez ragaszkodva, a legjobb tudásunk szerint oldjuk meg” – hangsúlyozta a Kúria elnöke

Varga Zs. András: Erősíteni kell a bírói tanácsok és a kollégiumok közötti szakmai együttműködést

Folytatni kívánja a Kúria és az Alkotmánybíróság közötti alkotmányos, szakmai párbeszédet – mondta dr. Varga Zs. András az Inforádiónak adott, hivatalba lépését követő első interjújában.