A Kúria a médiában

Darák Péter: Az erkölcs és a jog egy közös társadalmi minimum

A jogról, erkölcsről és tisztességről, valamint a három fogalom összefügéseiről beszélt a Kúria elnöke a közmédiában. Dr.

2019. október 2.

A Kúria szakmai konzultációt és előadást szervezett a választási ügyekben ítélkező táblabíráknak

A Magyar Nemzet napilap 2019. szeptember 13-án arról számolt be, hogy az egységes jogalkalmazás és jogértelmezés elősegítéséért a Kúria az elmúlt napokban szakmai tanácskozást tartott a választási ügyekben ítélkező táblabíráknak.

2019. szeptember 13.

A munkaügyi bíráskodás egyik legfőbb célja a munkáltató és a munkaadó közötti ideális egyensúlyi állapot fenntartása

A munkajog olyan jogviszonyt szabályoz, ami alapvetően eltér a polgári jogban szabályozott viszonyrendszertől - mondta dr. Tálné dr. Molnár Erika az InfoRádiónak adott interjújában.

2019. augusztus 2.

Az 1956-os bosszúálló bírói ítéletek semmisségének tanúsítása

Dr. Kónya István, a Kúria elnökhelyettese adott interjút 2019. július 18-án az Inforádió Paragrafus című műsorában az 1956-os bosszúálló bírói ítéletek semmisségének tanúsításával kapcsolatban

Az interjú meghallgatható:

2019. július 22.

A Kúria mellett működő konzultációs testületek: fontos kapaszkodók az egyedi ügyekben eljáró bírók számára

A Kúria mellett működő devizahiteleket vizsgáló konzultációs testület nem egyedi ügyeket dönt el, nem jogegységesítő eszköz, hanem állásfoglalásokat fogalmaz meg – mondta a Kúria Polgári Kollégiumának szóvivője az InfoRádiónak adott interjújában 2019. július 11-én.

2019. július 12.

Az ún. „semmisségi perekről” nyilatkozott a Kúria elnökhelyettese

Dr. Kónya István, a Kúria elnökhelyettese nyilatkozott arról a Magyar Nemzetnek, hogy az  elmúlt két és fél évben 29, az 1956-os forradalmat követő megtorló bűntetőperben 136 résztvevő ellen hozott ítélet semmisségét igazolta a Kúria.

2019. július 8.

A közigazgatási perrendtartási szabályok alkalmazását vizsgálja a Kúria új konzultációs testülete

Az új közigazgatási perrendtartás gyakorlati érvényesülésének vizsgálatára hív életre konzultációs testület a Kúria – erősítette meg dr. Darák Péter az InfóRádiónak adott interjújában 2019. július 3-án.

2019. július 4.

Kónya István: A bírói döntésnek értékrendet is kell közvetítenie

Szükségessé válhat az óvadék kiszabását érintő bírósági döntések gyakorlatának vizsgálatára – mondta a Kúria elnökhelyettese a Kossuth Rádiónak adott interjújában. Dr. Kónya István a Vasárnapi újság című műsornak nyilatkozott 2019.

2019. június 24.

Gombos Katalin: Kedvező lehet a devizahiteleseknek a Konzultációs Testület két állásfoglalása

Sajtó-háttérbeszélgetésen számolt be a Kúria Polgári Kollégiumának szóvivője az ún. devizahiteles érvénytelenségi perek jogalkalmazói gyakorlatát vizsgáló Konzultációs Testület legutóbbi üléséről 2019. június 20-án. Dr. Simonné dr.

2019. június 21.

Márki Zoltán: Az igazság az, ami mellé oda lehet személyünkben állni

A magyar büntetőjog karakteréről, az állami szuverenitásról és nemzetköziesedés folyamatának hatásáról is beszélt Dr. Márki Zoltán, a Kúria Büntető Kollégiumának tanácselnöke a Mandiner hírportál Precedens című rovatának adott interjújában, 2019. május 30-án.

2019. június 17.

Oldalak