Sajtóközlemények, hírek

Új alkotmánybíró a Kúriáról

Dr. Márki Zoltán kúriai kollégiumvezető urat az Országgyűlés titkos szavazással 2021. június 22. napjával alkotmánybíróvá választotta.

2021. június 15.

Dr. Márki Zoltán kollégiumvezető urat az Alkotmánybíróság tagjának jelölték

Az Alkotmánybíróság tagjait jelölő eseti bizottság döntését követően, az Országgyűlés igazságügyi bizottsága a mai napon meghallgatta Dr. Márki Zoltánt, az Alkotmánybíróság tagjának jelölt kúriai kollégiumvezető urat.

2021. június 14.

Nyilvános határozathirdetés a Kúrián 2021. június 17-én

A Kúria nyilvánosan hirdet határozatot a Kf.V.40.072/2021/2. számú ügyben, a Nemzeti Média és Hírközlő Hatóság (NMHH) és a Klubrádió közötti jogvita elbírálásáról, 2021. június 17-én 10:00 órától, a Kúria 1055 Budapest, Markó u. 16. földszint 4. számú tárgyalótermében.

2021. június 9.

A Kúria elnöke és közvetlen munkatársai egyeztetést folytattak a koreai nagykövettel

Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke fogadta Park Chul-Min urat, a Koreai Köztársaság új, magyarországi nagykövetét 2021. június 7 – én a Kúrián.

2021. június 8.

A Kúria elnöke visszautasítja a bírák elleni újabb támadást

A Kúria minden bírája az Alaptörvénynek és a törvényeknek megfelelően nyerte el kinevezését és beosztását. Mindnyájan Magyarország törvényes bírái. A bírói tekintély tiszteletben tartása az alkotmányos működés, a jogállam csorbítást nem tűrő alapértéke.

2021. június 1.

A Kúria elnökhelyettese megkoszorúzta az Ismeretlen Katona síremlékét a Magyar Hősök Emlékünnepén

Elhagyatott sírok messze idegenben,
Csak a szél sír rajtuk, ha fölöttük lebben.
Hazavágyó, forró szíveket takarnak,
Mikben tüze égett egykor harci dalnak.

2021. május 30.

A Kúria elnöke megkoszorúzta halálának 10. évfordulója alkalmából az egykori köztársasági elnök úr, Mádl Ferenc sírját

2021. május 29-én 11 órakor ünnepi megemlékezést tartottak a Fiumei úti sírkertben Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök halálának 10. évfordulója alkalmából. Az ünnepségen részt vett Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke és elhelyezte a Kúria nevében az emlékezés koszorúját.

2021. május 29.

Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke fogadta Ilan Wurman arizonai vendégoktató docens urat a Mathias Corvinus Collegium szervezésében

Az Arizonai Állami Egyetem Sandra Day O'Connor Jogi Karának docense tájékozódott az Alkotmánybíróság és a Kúria alkotmányos kapcsolatáról, a Kúria alaptörvényi meghatározottságáról, különösen jogegységesítő szerepéről, és a jogegységi panasz jogintézményének sajátosságairól.

2021. május 28.

A Kúria elnöke a Nemzeti Emlékezet Bizottság képviselőit fogadta

A Nemzeti Emlékezet Bizottság hosszú ideje ápol kölcsönösen termékeny tudományos-szakmai kapcsolatot a Kúriával.

A mai napon Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke fogadta Földváryné dr. habil. Kiss Réka elnök asszonyt és Prof. Dr. Zinner Tibor professor emeritust.

2021. május 28.

Elhunyt Dr. Erőss Pál a Legfelsőbb Bíróság volt bírája

A Kúria fél évszázados közössége és magam is fejet hajtunk Dr. Erőss Pál előtt.

2021. május 24.

Oldalak