Könyvbemutató a Kúria 2020. évi első Teljes Ülésén

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2020. február 10.

Az idei év első Teljes Ülését tartotta a Kúria 2020. február 10-én a legfőbb bírói fórum dísztermében. Dr. Darák Péter a tanácskozás elején köszöntötte a Kúriára újonnan kirendelt bírákat és nyilvánosan megköszönte dr. Székely Ákos és dr. Wellmann György leköszönő kollégiumvezetők munkáját.

A tanácskozáson bemutatták a “A bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk megalkotásának 150. évfordulója” című tanulmánykötetet. A Kúria tavalyi ünnepi konferenciájának előadásaiból készült könyvet dr. Döme Attila ismertette. A Polgári Kollégium mb. tanácselnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy a kötetben nem csak az előadások írásba foglalt változatai olvashatók, a szerzők átdolgozták munkájukat, új tanulmányok is megismerhetők.

Az ünnepi bemutatót követően a bírák megválasztották az Országos Bírói Tanács tagjait megválasztó küldöttértekezlet elektorait.

A Kúria Teljes Ülésén részt vett dr. Polt Péter legfőbb ügyész, dr. Senyei György az Országos Bírósági Hivatal elnöke és a tanulmánykötetet szerzői is.

Budapest, 2020. február 10.

A Kúria Sajtótitkársága