A Vietnami Szocialista Köztársaság Legfelsőbb Népi Bírósága küldöttségének hivatalos magyarországi látogatása

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2015. szeptember 28.
Ország: 
Magyarország
Város: 
Budapest, Veszprém

A Vietnami Szocialista Köztársaság Legfelsőbb Népi Bíróságának küldöttsége Bui Ngoc Hoa elnökhelyettes úr vezetésével a Vietnam és Magyarország legfelsőbb bírói fórumai közötti együttműködési megállapodás keretében 2015. szeptember 15-20. között hivatalos magyarországi látogatásra érkezett.

A Kúrián lefolytatott hivatalos tárgyalás során a vietnami delegáció beszámolt arról, hogy országukban a jogrendszer átalakítása, a négyszintű bírósági fórumrendszer kialakítása nagymértékben a magyar modell figyelembevételével történik.

Az igazságügyi reform részeként a Legfelsőbb Népi Bíróság feladatai, hatásköre is alapvetően megváltozott, a legfelsőbb bírói fórum fő feladatává a jogalkalmazás egységének biztosítása vált. Ezen új feladatának ellátásához kért segítséget a Kúriától, felkérve a legfelsőbb magyar bírói fórumot arra, hogy az egységes jogalkalmazás megteremtése során megszerzett tapasztalatait ossza meg vietnami partnerével.

A vietnami delegáció magyarországi tartózkodása során találkozott és tárgyalásokat folytatott a Legfőbb Ügyészség és a Veszprémi Törvényszék képviselőivel, valamint ellátogatott az Országházba és a Fővárosi Törvényszékre is.

Budapest, 2015. szeptember 28.

A Kúria Sajtótitkársága