Változás a Kúria ügyfélfogadási és belépési rendjében

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2021. november 12.

Belépés az épületbe

A Kúria épületébe bírói vagy igazságügyi alkalmazotti, valamint ügyészségi alkalmazotti igazolvánnyal, illetve egyedi engedéllyel rendelkező személy léphet be.

A Kúria épületébe ügyfelek csak indokolt esetben, eljárási cselekményen való részvétel vagy kezelőirodai ügyintézés céljából kizárólag az orrot és szájat eltakaró maszkban léphetnek be, és az épületben kizárólag az eljárási cselekmény, illetve az ügyintézés ideje alatt tartózkodhatnak.

Az épületbe a kihelyezett kézfertőtlenítő használatát követően engedélyezett a belépés és a bent tartózkodás.

A Kúria épületében nyilvános eljárási cselekményen hallgatóságként, illetve kezelőirodai ügyintézés céljából megjelent személyek közül elsőbbséget élveznek azok, akik előzetesen regisztráltak. Előzetes regisztráció legkésőbb az eljárási cselekmény, illetve ügyintézés időpontját megelőző huszonnégy óránál korábbi időpontban terjeszthető elő. Előzetes regisztráció iránti kérelem legkésőbb az eljárási cselekmény, illetve a kezelőirodai ügyintézés időpontját megelőző huszonnégy óránál korábbi időpontban terjeszthető elő. Az előzetes regisztrációt kezelőirodai ügyintézés esetén a Kúria Ügykezelő Irodája, egyéb esetben a Kommunikációs Osztály telefonon vagy elektronikus úton biztosítja a következő elérhetőségeken:

A Kúria Ügykezelő Irodájának e-mail címe: kuria.ugykezeloiroda@birosag.hu, telefonszáma: +36-1-268-4563. A Kommunikációs Osztály e-mail címe: sajtoregisztracio@birosag.hu, telefonszáma: +36-1-268-4774, +36- 1- 268-4750.

Személyes ügyfélfogadás

A kezelőirodákban a személyes ügyfélfogadás korlátozott, az ügyfelek a papír alapú beadványokat postai úton nyújthatják be, vagy a Kúria épületében található gyűjtőládában helyezhetik el.

A Kúria Ügykezelő Irodáján az ügyfélfogadási helyiségben egynél több ügyfél egyszerre csak abban az esetben tartózkodhat, ha az ügyfelek között biztosítani lehet a 2 méteres távolságot. Iratmásolatra vonatkozó kérelmet elektronikus úton a Kúria Ügykezelő Irodája részére kell előterjeszteni. Amennyiben az ügyfél elfogadja, a másolatot elektronikus úton kell kiadni.

A Kúria Ügykezelő Irodájában az ügyintézés során az ügyfelek számára kötelező a maszk viselése.

Budapest, 2021. november 11.

a Kúria Kommunikációs Osztálya