Törvénysértő perek 1945 után – A kutatás lehetőségei

2019. szeptember 9.

Az 1945 utáni törvénysértő perekről rendez közös tudományos konferenciát a Nemzeti Emlékezet Bizottsága (NEB), a Kúria és a Legfőbb Ügyészség 2019. szeptember 17-én 10.00 órától a Kúria dísztermében.

Donáth György és társainak pere, A Budapesti Népbíróság végrehajtott halálos ítéletei, A „kulákok” üldözése – csak néhány előadás címe, amelyet meghallgathatnak az érdeklődők a szakmai tanácskozáson. A rendezvényen köszöntőt mond Darák Péter, a Kúria elnöke; Polt Péter legfőbb ügyész és Földváryné Kiss Réka, a NEB elnöke.

A részletes programot itt olvashatják.

A konferencia sajtónyilvános, azon felvételek készíthetők. A részvétel újságírók számára regisztrációhoz kötött: kérjük, adja meg a teljes nevét, az Ön által képviselt sajtóorgánum nevét. A részvételhez szükséges személyes adatok kezeléséről a Kúria honlapján (https://kuria-birosag.hu/hu/adatkezelesi-tajekoztato) közzétett Adatkezelési Tájékoztató részletes információkat tartalmaz.

Regisztrálni 2019. szeptember 16. 12.00 óráig lehet a sajtoregisztracio@kuria.birosag.hu  e-mail címen. Amennyiben külön interjút szeretnének készíteni, kérjük, azt írásban jelezzék. További információ: (+36-1) 268-4619 vagy (+36-1) 800-1450.

A zökkenőmentes beléptetés érdekében a rendezvény megkezdése előtt háromnegyed órával szíveskedjenek megérkezni a Kúria főbejáratához.

További információ a NEB honlapján is olvasható: https://neb.hu/hu/torvenyserto-perek-1945-utan-a-kutatas-lehetosegei-cimu-konferencia.

Budapest, 2019. szeptember 9.