Tájékoztató Gonda László és társai felpereseknek, a Budapesti Rendőrfőkapitányság alperes ellen a 2006. október 23-ai rendezvények feloszlatása tárgyában indult ügyében

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2010. szeptember 16.

Gonda László és társai felpereseknek, a Budapesti Rendőrfőkapitányság alperes ellen a 2006. október 23-ai rendezvények feloszlatása tárgyában indult ügyében a Legfelsőbb Bíróság 2010. szeptember 21. napján délelőtt 9 órai kezdettel tárgyalást tart.
A tárgyalás helye: Budapest, V. kerület Markó u. 16. földszinti nagy tárgyalóterem.

A megfelelő tájékoztatás érdekében biztosítani kívánjuk, hogy a sajtó munkatársai a nyilvános ülésen jelen lehessenek. Erre a tárgyalóterem befogadóképességét figyelembe véve csak korlátozottan van lehetőség. A tárgyalóteremben 195 ülőhely van, ahol elsősorban a peres feleknek és képviselőiknek biztosítjuk a részvételét, ezért a sajtó munkatársainak a részvételt a jelentkezési sorrendnek megfelelő előzetes regisztrációhoz kell kötni. ( Szerkesztőségenként max. 2 fő! ) Regisztrálás a 268-4520 telefonszámon, vagy a regisztracio@legfelsobb.birosag.hu e-mail címen. (A regisztrációhoz kell a regisztrálók neve, a sajtóorgánum megnevezése, a regisztráló elérhetősége, személyi igazolvány száma.)
A telefonos jelentkezésekről írásbeli feljegyzés készül, az e-mailekre válaszolunk. A jelentkezéseket legkésőbb 2010. szeptember 20. napján 14 óráig kell eljuttatni a megadott elérhetőségre. Ha azonban a határidő előtt már betelik a megadott férőhely, úgy a további regisztrálásra nincs lehetőség. Erről az érdeklődőket a honlapon nyomban tájékoztatjuk. A határidő elmulasztása után egyetlen kérelmet sem tudunk figyelembe venni.

A sajtó képviselői a napi belépésre jogosító kártyát a tárgyalás napján 8.15 órától, a bíróság főbejáratánál, a belépéskor vehetik át.

A hallgatóság létszáma elsősorban attól függ, hogy hány felperes (az ügynek 176 felperese és 2 felperesi beavatkozója van) jelenik meg a tárgyaláson. Amennyiben a megjelent felperesek és a regisztrált újságírói érdeklődés után is marad a tárgyalóteremben üres ülőhely, érkezési sorrendben a helyszínen átvehető sorszámmal ellátott belépésre jogosító kártyával más érdeklődő is részt vehet a tárgyaláson.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a tárgyalás megkezdése után még az előzetes regisztrációval visszaigazolt személyek sem bocsáthatók be a tárgyalóterembe, ezért pontos megjelenést kérünk.

Az üggyel összefüggő további híreket a Legfelsőbb Bíróság honlapján (www.legfelsobb.birosag.hu) Tájékoztatás alcím választásával a Kiemelt ügyek elnevezés alatt folyamatosan közreadja.

Budapest, 2010. szeptember 16.