A Szekszárdi Törvényszék összbírói értekezletén vett részt a Kúria elnöke

Dátum

2022. április 7-én – a járványhelyzet enyhülésére tekintettel – személyes jelenléttel tartotta meg összbírói értekezletét a Szekszárdi Törvényszék, amelyen dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke is részt vett.

Dr. Csullag Józsefné éves elnöki beszámolója után dr. Imre Zita, a Bírói Tanács elnöke és dr. Túri Tamás, a Pécsi Ítélőtábla elnöke, majd dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke értékelte az elmúlt időszak munkáját. Az Országos Bírói Tanács képviseletében Deutschné dr. Kupusz Ildikó elnök asszony és dr. Barkóczi Balázs, az OBT elnökhelyettese vett részt az eseményen.

Dr. Varga Zs. András hozzászólásában - az idén 800 éves Aranybulla jogtörténeti jelentőségére emlékeztetve - a bíróságok függetlenségének és pártatlanságának szerepéről beszélt, nemzetközi összefüggésbe helyezve a kérdést. Napjaink hatáskörökről, fórumokról és eljárási garanciákról folyó vitáiban a jogegységesítés az, ami a külső hatásokat szűri, puhítja és közvetíti, ezáltal szolgálva közvetlenül a felek, közvetve az ország érdekét – emelte ki felszólalásában a Kúria elnöke.

Budapest, 2022. április 11.

A Kúria Kommunikációs Osztálya