SAJTÓMEGHÍVÓ

2019. november 27.

Jelentős lépéseket tesznek az állami szervek Magyarországon a közélet tisztasága és az átláthatóság erősítése érdekében. Az Állami Számvevőszék, a Belügyminisztérium, a Közbeszerzési Hatóság, a Kúria, a Legfőbb Ügyészség, a Magyar Nemzeti Bank és az Országos Bírósági Hivatal vezetői hagyományosan közösen értékelik intézményeik éves korrupcióellenes tevékenységét 2019. december 4-én, a Kúrián.

A 2011-ben indított összefogásnak köszönhetően az állami szervek szorosan együttműködnek a korrupció elleni fellépésben és minden évben beszámolnak az elért eredményekről, valamint arról, hogy milyen lépéseket tettek az integritás terjesztése, támogatása terén.

Tisztelettel meghívjuk Önöket a tanácskozást követő
sajtótájékoztatóra.

Sajtónyilatkozatot tesz:
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter;
Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke;
Dr. Répássy Árpád, az OBH elnökhelyettese;
Dr. Lajtár István közjogi legfőbb ügyész helyettes;
Dr. Kandrács Csaba, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke;
Rigó Csaba Balázs, a Közbeszerzési Hatóság elnöke;
Dr. Kónya István, a Kúria elnökhelyettese.

Helyszín:
Kúria, díszterem
1055 Budapest, Markó u. 16.

Időpont:
2019. december 4. (szerda), 11:30 óra

Kérjük, hogy legkésőbb 11:00 óráig érkezzenek meg az esemény helyszínére, ellenkező esetben nem tudjuk biztosítani részvételüket a rendezvényen.

A rendezvény előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, jelentkezésükhöz nevüket és az Önök által képviselt sajtóorgánum nevét szíveskedjenek megadni. Kérjük, a belépéshez szükséges személyazonosításra alkalmas fényképes igazolványukat feltétlenül hozzák magukkal.

A részvételhez szükséges személyes adatok kezeléséről a Kúria honlapján (https://kuria-birosag.hu/hu/adatkezelesi-tajekoztato) közzétett Adatkezelési Tájékoztató részletes információkat tartalmaz.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az esetleges kérdések feltevésére – a sajtótájékoztató témájában – az esemény után egyéni interjúk keretében lesz lehetőség. Kérjük, az előzetes regisztráció során szíveskedjenek jelezni, hogy a sajtóesemény témájában mely intézmény képviselőjével szeretnének interjút készíteni.

Kérjük, részvételi szándékukat legkésőbb 2019. december 3-án 12:00 óráig jelezzék a sajtoregisztracio@kuria.birosag.hu e-mail címen!

Megtisztelő jelenlétükre feltétlenül számítunk!

További információ:
(+36-1) 268-4619
(+36-30) 566 77 89

Budapest, 2019. november 27.