Osztovits András: Az igazságszolgáltatás sokrétű és sokszínű folyamat, igazi csapatmunka – elindult a Bírósági Szemle

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2020. november 25.

Az Országos Bírósági Hivatal és a Magyari Igazságügyi Akadémia elindította tudományos folyóiratát, a Bírósági Szemlét, ami nyomtatott és online is elérhető. A szaklap főszerkesztője dr. Osztovits András.

A Kúria Polgári Kollégiumának bírája előszavában kifejti: „Az igazságszolgáltatás sokrétű és sokszínű folyamat, igazi csapatmunka: folyamatosan törekedni kell a hatékonyabb megoldások megtalálására, az innovációra, a technikai-digitális fejlesztések átvételére.”. Hangsúlyozza, „A folyóirat missziójának eredményessége a jogtudomány képviselőivel való folyamatos kapcsolattal és konzultációval teljes. A szerkesztőbizottságban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és a jogi karok dékánjai segítik a tudományos igényű kéziratok folyamatos megjelenését.”

Köszöntőjében az Országos Bírósági Hivatal elnöke arról ír, hogy „a bírósági ítélkezés feltételeinek fejlesztése a jó állam kiépítésének része és ezáltal mindannyiunk közös érdeke.” Dr. Senyei György szerint ezt segíti a hiánypótló folyóirat. Kiemeli, „a szerkesztőség és a szerkesztőbizottság tagjai jelentik a biztosítékot arra, hogy a periodika célkitűzései maradéktalanul teljesüljenek.”

Budapest, 2020. november 25.

A Kúria Sajtótitkársága