Nyilvános ülést tart a Kúria a dunai hajóbalesetet érintő büntetőügy kapcsán

Dátum

Nyilvános ülésen tárgyalja a Kúria, hogy törvénysértő volt-e a Viking Sigyn kapitányának bűnügyi felügyelet alá helyezése (Bt. 750/2019. számú ügy). A Kúria a Legfőbb Ügyészség által benyújtott jogorvoslati indítványt bírálja el 2019. július 29-én, 9:00 órától a Kúrián (1055 Budapest, Markó utca 16.). A nyilvános ülésen határozathirdetés várható.

A Legfőbb Ügyész a Kúriától annak megállapítását kérte, hogy a kerületi bíróság és a törvényszék törvénysértően fogadta el az óvadék megállapítására irányuló védői indítványt és rendelte el a terhelt bűnügyi felügyeletét az óvadék letétele esetére.

A sajtó részvétele a tárgyalóterem befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött.

Kérjük, hogy részvételi szándékát neve és személyazonosító okmánya számának, a sajtóorgánum nevének megadásával 2019. július 28. 12:00 óráig jelezni szíveskedjék a sajtoregisztracio@kuria.birosag.hu  e-mail címen.

A részvételhez szükséges személyes adatok kezeléséről a Kúria honlapján közzétett Adatkezelési Tájékoztató részletes információkat tartalmaz.

A zökkenőmentes beléptetés érdekében a tárgyalás megkezdése előtt fél órával szíveskedjenek megérkezni a Kúria főbejáratához-

További információ érdekében a Kúria Sajtótitkárságához fordulhat: (+36-1) 268-4619.

Budapest, 2019. július 19.

A Kúria Sajtótitkársága