Nyílt Nap a Kúrián

Dátum

A tavalyi nagy sikerre tekintettel a Kúria második alkalommal kitárja kapuit a nagyközönség előtt.

A „Budapest 100” rendezvény-sorozathoz csatlakozott Igazságügyi Palota, amely a Legfőbb Ügyészségnek, a Fővárosi Ítélőtáblának és Magyarország legfőbb bírói szervének, a Kúriának ad otthont, 2013. április 6-án, szombaton 10.00 és 18.00 óra között fogadja a látogatókat.

A „Nyílt Napon” az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Kúria elnökének dolgozószobájába, megtekinthetik az elnöki fogadótermet, a Kúria dísztermét és tájékoztatást kapnak a Justitia szobor születésének és áthelyezésének történetéről.  A bíróság tárgyalótermeiben helyet foglalva, bírósági és ügyészségi fogalmazók és titkárok közreműködésével megismerhetik a tárgyalások menetét és meglátogathatják a rabmegőrzőt. A Kúria előcsarnokában az egykori Kúria múltját ismertető tárlaton - a Néprajzi Múzeum és a Kúria közötti együttműködésnek köszönhetően - eredeti bútorok, a korabeli épület-belsőket ábrázoló grafikák, rajzok, fotók, bírói pecsétek idézik fel az 1896. év második felét, amikortól a Kúria az Igazságügyi Palota épületében működött. A Kúrián kiosztásra kerülő ismertető szórólap felmutatásával ingyen meglátogathatják az érdeklődők a Néprajzi Múzeumot is.

Az esemény keretében Dr. Darák Péter elnök úr jelenlétében Dr. Solt Pál úr, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke bemutatja a sajtó képviselőinek a „Kúria Évkönyvét”.
Az Évkönyv ismertetésének időpontja 11.00 óra,
helyszíne: a Kúria földszintjén található Bírói Klub.

Budapest, 2013. március 28.

a Kúria Sajtótitkársága


A Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, április 8-án 7:50-től volt hallható interjú Dr. Darák Péterrel.

Megjelent tudósítások: