A Kúria és a jogi karok Doktori Iskoláinak együttműködése

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2021. október 27.

A Kúria a 2020-ban meghirdetett, 2020. szeptember 1. és 2021. augusztus 31. között megvalósult gyakornoki programját 2021. október 27-én zárta a jogi karok Doktori Iskolái vezetőinek részvételével a Kúria Dísztermében.

A 2013-ban indult együttműködés keretében lehetőségük van a jogi karok PhD hallgatóinak arra, hogy a Kúria valamely kollégiumában egy éves kutatómunka részeként bepillantást nyerjenek az igazságszolgáltatás felsőbírósági munkájába. A tapasztalatszerzésen túl komoly szakmai kutatási háttér anyagokhoz juthatnak hozzá, míg a PhD hallgatók munkájával a kollégiumok is gazdagodnak.

A Kúria és a jogi karok Doktori Iskolái együttműködése sikerét az adja, hogy a magas szintű elméleti és gyakorlati munka egymással folyamatosan kommunikálva fejlődik - emelte ki köszöntő beszédében Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke. Ezt követően Dr. Csák Zsolt a gyakornoki program koordinálásával megbízott tanácselnök foglalta össze a legutóbbi év gyakornoki programjának eredményeit. A gyakornoki programért felelős elnökhelyettes, Dr. Patyi András megerősítette, hogy a Kúria a 2022. évre is ki fogja írni a gyakornoki programban való részvételre hívó pályázatát.

Budapest, 2021. november 11.

a Kúria Kommunikációs Osztálya