A Kúria elnökének újévi köszöntője

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2021. január 4.

Magyarország minden polgárához és Európa népeihez hasonlóan mi is a tíz hónapja tartó járvány miatti aggodalommal léptünk át az új, 2021. évbe. Ennek ellenére bizakodnunk kell! Nincs más járható út előttünk, mint bizakodni abban, hogy ezt a kihívást is le tudja győzni az emberi szellem, mint ahogy annyi más veszéllyel is eredményesen néztünk szembe.

Nem adhatjuk át magunkat a helyzet adta bizonytalanságnak azért sem, mert tennünk kell a dolgunkat, amint eddig is. A Kúria és alapvető küldetése nem változott: szolgálnunk kell a törvényeket és arra kell törekednünk, hogy igazságos döntést hozzunk azok ügyében, akik hozzánk fordulnak. Az igazságot kell keresnünk, és annál közelebb járunk ehhez, minél inkább megfelel ítéletünk a tények által alátámasztott valóságnak. Ezen nem változtat sem a járvány, sem a saját aggodalmunk.

Bízva abban, hogy közös helytállásunk nem marad eredménytelen, kívánok a Kúria minden kedves Munkatársának békés, boldog, egészségben és az előzőnél szabadabban megélhető Új Évet!

Budapest, 2021. január 4.

Varga Zs. András