A Kúria elnöke vezette delegáció hivatalos látogatása a Lengyel Köztársaság Legfelsőbb Bíróságán

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2021. október 28.
Ország: 
Lengyelország
Város: 
Varsó

Prof. Dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke, Prof. Dr. Patyi András, a Kúria jogegységért felelős elnökhelyettese és Dr. Berkes Lilla, a Kúria Werbőczy István Országbíró Kutatóintézetének igazgatója a Lengyel Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának első elnöke, Dr. hab. Małgorzata Manowska asszony meghívására 2021. október 27-29. között Varsóban tett hivatalos látogatást, hogy megbeszéléseket folytassanak a lengyel Legfelsőbb Bíróságon.

A találkozó során tájékoztatták egymást a tárgyalópartnerek az elmúlt években az igazságszolgáltatásban bekövetkezett magyarországi és lengyelországi változásokról, valamint a lengyel rendkívüli fellebbezésről és a magyar jogegységi panasz eljárásról, mint új jogorvoslati eszközökről.

A lengyel Legfelsőbb Bíróság részéről a találkozón a lengyel legfelsőbb bírósági fórum első elnökén túl részt vett Dr. hab. Joanna Lemańska elnök, a Rendkívüli Felülvizsgálati és Közügyi Kollégium vezetője, Prof. Dr. hab. Joanna Misztal-Konecka elnök, a Polgári Kollégium vezetője, Dr. Michał Laskowski elnök, a Büntető Kollégium vezetője, Dr. hab. Piotr Prusinowski elnök, a Munkaügyi és Társadalombiztosítási Kollégium vezetője, valamint Dr. hab. Jacek Kosonoga, a lengyel Legfelsőbb Bíróság Tanulmányi és Elemző Irodájának igazgatója.

A kúriai delegáció varsói tartózkodása során látogatást tett a Varsói Felkelés Múzeumában.

Budapest, 2021. október 29.                            

A Kúria Kommunikációs Osztálya