A közigazgatási perrendtartási szabályok alkalmazását vizsgálja a Kúria új konzultációs testülete

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2019. július 4.

Az új közigazgatási perrendtartás gyakorlati érvényesülésének vizsgálatára hív életre konzultációs testület a Kúria – erősítette meg dr. Darák Péter az InfóRádiónak adott interjújában 2019. július 3-án. A legfőbb bírói fórum vezetője az Aréna című műsorban kiemelte, a Kúria mellett eddig is működtek jogkérdéseket vizsgáló szakmai grémiumok, amelyek célja, hogy a már első fokon jelentkező kérdésekre időszerűen lehessen reagálni. A Kúria csak akkor tud hatékonyan működni, ha időben találkozik az alsóbb fokon jelentkező problémákkal. A testületet munkáját a Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium vezetője, dr. Kalas Tibor fogja irányítani.

Darák Péter az interjúban beszélt a szervezetileg elkülönített közigazgatási bírósági rendszer felállításának elhalasztásáról, a feltételes szabadságra bocsátás büntetés-végrehajtási bírói gyakorlatról és a devizahiteles perek elbírálásáról is.

Az interjú meghallgatható az Infostart weboldalon.

A témában tudósítás is megjelent: https://infostart.hu/belfold/2019/07/03/a-kurian-mar-vizsgaljak-a-viking-sigyn-kapitanyanak-ovadekugyet.

Darák Péterrel készült interjú első része.
Darák Péterrel készült interjú második része

Budapest, 2019. július 4.

A Kúria Sajtótitkársága