A közbeszerzési ítélkezést vizsgálta joggyakorlat- elemző csoport a Kúrián - Sajtó- háttérbeszélgetés Dr. Márton Gizellával

Dátum

Dr. Darák Péter, a Kúria Elnöke a Kúria Közigazgatási és Munkaügyi Kollégiuma vezetőjének 2015. évben előterjesztett javaslatára, indokoltnak találta 2016. évben megvizsgálni a közbeszerzési ítélkezéssel kapcsolatos joggyakorlatot. A szakértői grémium befejezte kutatását és elkészítette összefoglaló véleményét.

A joggyakorlat- elemző csoport vizsgálta a többi között a közbeszerzési eljárásban résztvevőkre vonatkozó alkalmassági szabályokat, a kérelmezők ügyféli jogállását, az összeférhetetlenség kérdéskörét, az üzleti titokká minősítés jogi lehetőségeit és az eljárási határidők betartásához szükséges jogi eszközöket.

A joggyakorlat- elemző csoport munkáját Dr. Márton Gizella irányította. A Kúria Közigazgatási Szakágának bírája sajtó- háttérbeszélgetésen számolt be a vizsgálat és elemzés részleteiről, az eredményekről és javaslatokról. A bírónő a tájékoztatón elmondta, hogy bár a csoport megalakulását követően az Országgyűlés új közbeszerzési törvényt fogadott el, a szakértői grémium megállapításai az új jogszabály tükrében is alkalmazhatóak.

A joggyakorlat- elemző csoport részletes véleményét itt olvashatják:

http://kuria.birosag.hu/sites/default/files/joggyak/a_kozbeszerzesekkel_kapcsolatos_itelkezesi_gyakorlat.pdf

Budapest, 2017. április 11.

A Kúria Sajtótitkársága

Megjelent tudósítások: