Klaus Rennert: Nélkülözhetetlen az európai országok bíróságai közötti kommunikáció

Dátum
Ország
Magyarország
Város
Budapest

Közös szemináriumot tartott a Kúria és a német Szövetségi Közigazgatási Legfelsőbb Bíróság 2018. október 10. és 12. között Budapesten. A program célja az volt, hogy a résztvevők megvitassák az aktuális közigazgatási bírósági ítélkezési gyakorlattal, az új magyar közigazgatási perrendtartási törvénnyel, valamint a magyar közigazgatási bírósági rendszer átszervezésével kapcsolatos kérdéseket.

A szemináriumon részt vett a német Szövetségi Közigazgatási Legfelsőbb Bíróság elnöke és bírái, a Kúria elnöke, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma közigazgatási szakágának bírái, főtanácsadói és bírósági titkárai, a magyar Igazságügyi Minisztérium munkatársai, valamint az Országos Bírósági Hivatal egyik munkatársa is.

A Kúria Mailáth termében megrendezett tanácskozáson a német Szövetségi Közigazgatási Legfelsőbb Bíróság elnöke kifejtette: Európában nem csak a vertikális, vagyis az Európai Unió Bírósága és a tagállamok bíróságai közötti kommunikáció a fontos. Dr. Klaus Rennert hangsúlyozta, nélkülözhetetlen az európai országok bíróságai közötti horizontális kommunikáció is.

A Kúria elnöke a rendezvényen felidézte a két legfelsőbb bírói fórum közötti együttműködés történetét. Dr. Darák Péter elmondta, az új magyar közigazgatási bírósági rendszer felépítése elengedhetetlenné teszi az intenzív tapasztalatcsere folytatását a német Szövetségi Közigazgatási Legfelsőbb Bírósággal.

Budapest, 2018, október 25.                

A Kúria Sajtótitkársága