Kimagasló érdeklődés - „Kúriai esetek” a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Karán

Dátum

Zsúfolásig megtelt a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának (ÁJK)  előadóterme 2018. október 2-án. Kúriai bírák és szakértők részvételével filmbemutatót és vitaestet rendezett a Kúria Sajtótitkársága és az ÁJK Bűnügyi Tudományok Intézet Tudományos Diákköre, valamint az MTA MAB Állam- és Jogtudományi Szakbizottság Bűnügyi Tudományi Munkabizottsága. Az est mottója a „Kábítószer kereskedelem és fogyasztás gyakorlati kérdései” volt.

A Kúria 2015-ben indította el "Kúriai esetek" címmel videós kerekasztal-beszélgetés sorozatát. A Kúria honlapján is megtekinthető rövid filmek jogerősen lezárt, közérdeklődésre számot tartó izgalmas jogi esetet, ügyet dolgoznak fel kúriai bírák, jogászok és tudományos-szakmai területen dolgozó szakemberek részvételével. A videók megtekinthetők a Kúria honlapján:
http://kuria.birosag.hu/hu/kuriai-esetek

2016 óta a videókat a magyarországi egyetemek jogi karain is bemutatja a Sajtótitkárság annak érdekében, hogy a beszélgetések tartalma joghallgatókhoz is eljusson. A Kúria ezzel is hozzá kíván járulni a jogászképzés színvonalának emeléséhez, a jogászi problémamegoldó-képesség fejlesztéséhez.

A sorozat hetedik állomása volt a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara. A vetítés után a film résztvevői a moderátor és a hallgatók kérdéseire válaszoltak.

Az eseményen részt vett dr. Székely Ákos, a Kúria Büntető Kollégiumának vezetője, dr. Krecsik Eldoróda kúriai bíró, dr. Zacher Gábor toxikológus, valamint dr. Csák Róbert szociológus. A beszélgetés résztvevőit, a hallgatókat és a helyi sajtót Prof. Dr. Csák Csilla dékán köszöntötte, moderátora a rendezvénynek dr. Jacsó Judit dékán-helyettes volt. A Kar hallgatói, a hivatásrendek képviselői és az egyetem oktatói a délutáni eseményen megtöltötték az előadó termet, feszült figyelemmel hallgatták a szakértőket.

A helyi sajtó az alábbi tudósítást tette közzé az eseményről: https://m.minap.hu/cikkek/kuriai-esetek-kerekasztal-beszelgetes-drogrol-miskolci-egyetemen

Budapest, 2018. október 3.

A Kúria Sajtótitkársága