Jogi szakkönyvtárak konferenciája a Kúrián

Dátum

„Tudásátadás a jogi szakkönyvtárakban” címmel rendezett közös konferenciát szeptember 14-én a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Jogi Szekciójával közös szervezésben a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal és a Fővárosi Törvényszék.

A konferencia résztvevőit dr. Varga Zs. András, a Kúria elnöke köszöntötte, aki az ember életét végigkísérő és egy nemzet sorsát formáló könyvek jelentőségét felidézve megemlékezett az alapításának 300. évfordulóját jövőre ünneplő Magyar Királyi Curia könyvtárának történetéről, és az annak alapítását kezdeményező Mailáth György országbíróról is.

A tanácskozás a könyvtári rendszerek XXI. századi feladatait vizsgálva feltérképezte a könyvtári digitális szolgáltatások, az egyetemi repozitóriumok fejlesztésével kapcsolatos kihívásokat, valamint olyan fontos, a jogtudomány területét speciálisan érintő témaköröket tekintett át, mint a mesterséges intelligencia alkalmazásával, az e-learning rendszerekkel vagy a digitalizációhoz kötődő adatstratégiákkal kapcsolatos kérdések.

Budapest, 2022. szeptember 14.

A Kúria Kommunikációs Osztálya