Izgalmas munkaügyi ”Kúriai eset” a Károli Egyetemen

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2018. április 6.

Több mint félszáz hallgató vett részt azon a filmvetítésen, amelyet a Kúria Sajtótitkársága rendezett 2018. április 5-én.. A Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán levetítették a „Kúriai esetek – videós kerekasztal-beszélgetések” egyik epizódját. A kisfilm egy Kúrián lezárult munkaügyi pert mutat be, amelyben a felperes életkoron alapuló diszkriminációra hivatkozott, miután felmentették állásából. A filmvetítést és az azt követő jogi vitát az egyetemi tréninghét keretében rendezték meg. A hallgatók feszült figyelemmel hallgatták a kerekasztal-beszélgetés résztvevőit

Az eseményen részt vett Dr. Tálné dr. Molnár Erika a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégium kollégiumvezető helyettese, dr. Hajdu Edit kúriai tanácselnök, Élő Anita rovatvezető újságíró (Heti Válasz), valamint Ács László személyzeti igazgató (Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.)

A Kúria 2015-ben elindította "Kúriai esetek" címmel videós kerekasztal-beszélgetés sorozatát, melyek mindegyike egy már jogerősen lezárt, közfigyelemre számot tartó ügyet dolgoz fel egy kúriai bíró, egy jogász és két más tudományos-szakmai területen dolgozó szakember részvételével.

2016-ban a Kúria felvette a kapcsolatot a jogi karokkal, hogy a beszélgetések tartalma joghallgatókhoz is eljusson. Ezzel is hozzá kíván járulni a Kúria a jogászképzés színvonalának emeléséhez, a jogászi problémamegoldó-képesség fejlesztéséhez.

A sorozat hatodik állomása volt a Károli Gáspár Református Egyetem Állam-és Jogtudományi Kara. A hallgatói visszajelzések alapján rendkívül sikeres volt a rendezvény, ami biztos alapot nyújt a program folytatásához.

A videofilm megtekinthető itt: http://kuria.birosag.hu/hu/sajto/kuriai-esetek-munkaviszony-jogellenes-megszuntetesenek-kerdesei

Budapest, 2018. április 6.

A Kúria Sajtótitkársága