Izgalmas beszélgetés és érdeklődő hallgatók - „Kúriai esetek” a győri Széchenyi István Egyetemen

Dátum

Tömött sorokban ültek az előadóteremben a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Karán a hallgatók. Kúriai bírák és szakértők részvételével filmbemutatót rendezett a Kúria Sajtótitkársága és a Munkajogi Tanszék.

A Kúria 2015-ben elindította "Kúriai esetek" címmel videós kerekasztal-beszélgetés sorozatát. A Kúria honlapján is megtekinthető rövid filmek jogerősen lezárt, közérdeklődésre számot tartó izgalmas jogi esetet, ügyet dolgoznak fel kúriai bírák, jogászok és tudományos-szakmai területen dolgozó szakemberek részvételével. A videók  

2016 óta a videókat a magyarországi egyetemek jogi karain is bemutatja a Sajtótitkárság annak érdekében, hogy a beszélgetések tartalma joghallgatókhoz is eljusson. A Kúria ezzel is hozzá kíván járulni a jogászképzés színvonalának emeléséhez, a jogászi problémamegoldó-képesség fejlesztéséhez.

A sorozat kilencedik állomása győri Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam-és Jogtudományi Kara volt 2019. október 22-én. A Munkajogi Tanszék egyetemi tudományos rendezvény keretében egy a munkáltató kártérítési felelőssége kapcsán indult munkajogi perben hozott ítélet elemzése állt a középpontban, a témában leforgatott rövidfilmet mutatták be a szervezők. A vetítés után a film résztvevői a moderátor és a hallgatók kérdéseire válaszoltak.

Az eseményen részt vett dr. Stark Marianna kúriai tanácselnök, Dr. Tálné dr. Molnár Erika a Kúria Közigazgatási-Munkajogi Kollégiumának nyugalmazott kollégiumvezető-helyettese, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke, dr. Lőrincz György ügyvéd, a Magyar Munkajogi Társaság elnöke, valamint Deme Tímea a Kossuth Rádió szerkesztője. A beszélgetés moderátora dr. Trenyisán Máté egyetemi tanár volt. A Kar hallgatói a délutáni eseményen megtöltötték az előadó termet, feszült figyelemmel hallgatták a szakértőket.

Budapest, 2019. október 22.

A Kúria Sajtótitkársága