Folytatódik a Tudósklub a Kúrián

Dátum

Az informatikai fejlődés társadalmi hatásainak megvitatásával folytatódik a Tudósklub a Kúrián. Az idén tavasszal indult tudományos rendezvény- és előadássorozat célja, hogy a legfelsőbb ítélkezési fórum bírái és a Kúria alkalmazottai egyfajta interdiszciplináris képet kapjanak a modern tudományágak kutatási területeiről, a vizsgálatok eredményeiről és a jogtudománnyal kapcsolatos összefüggésekről.

A 2017. szeptember 25-i rendezvényen Ságvári Bence, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontjának osztályvezetője „A digitális társadalom szociológiai problémái” című előadásában kifejtette, miként jelennek meg a társadalmi attitűdök, előítéletek a digitális szolgáltatók, internetes oldalak által használt algoritmusok, eljárási programsorozatok esetében.

A digitális tanulási és online oktatási formák előnyeiről beszélt Vas Réka prezentációja során. A Budapesti Corvinus Egyetem docense „Technológiailag támogatott tanulás kihívásai” című előadásában a munkaerőpiac és a pályakezdők elvárásai között egyre növekvő különbség kapcsán ismertette milyen tanulási, oktatási módszereket, illetve technológiai megoldásokat lehetne a felsőoktatásban alkalmazni a probléma megoldása érdekében.

A Tudósklub moderátora dr. Horváth Tamás, a Kúria bírája volt. A rendezvényen részt vett dr. Darák Péter, a Kúria elnöke és dr. Solt Pál, a Legfelsőbb Bíróság volt elnöke is. A tudományos programsorozat októberben folytatódik.

Budapest, 2017. szeptember 26.

A Kúria Sajtótitkársága