Folyamatos az ügyek elbírálása a közigazgatási ítélkezésben – interjú a Kúria veszélyhelyzet idejére vonatkozó kollégiumi véleményéről

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2020. május 2.

A Kúria Közigazgatási Kollégiuma kollégiumi véleményt fogadott el a veszélyhelyzeti eljárási szabályok egységes értelmezéséről a közigazgatási perekben. Az iránymutatás lényegét és indokolását ismertette a Kúria Közigazgatási Kollégiumának szóvivője az InfoRádióban 2020. április 30-án. Dr. Stefancsik Márta a Paragrafus című jogi magazinműsorban kiemelte, az idén március 15. és április 15. között lejáró eljárási határidők április 30-ig meghosszabbodnak, az eljárás félbeszakadása esetén a határidő számítására ugyanakkor eltérő szabályok vonatkoznak. Rámutatott, a keresetindítási határidő a veszélyhelyzet miatt nem hosszabbodik meg. A szóvivő hangsúlyozta, azért volt fontos a kollégiumi vélemény megalkotása, hogy a közigazgatási ítélkezés folyamatos, szakszerű legyen és az elvárásoknak megfelelően egységesen folyhasson. A közigazgatási bíróságok is folyamatosan látják el tevékenységüket, bírálják el az előttük folyó ügyeket – tette hozzá a Kúria bírája.

Az interjú meghallgatható az InfoRádió honlapján, az adás első részében: https://infostart.hu/magazin/paragrafus/adasok/2020/04/30/a-paragrafus-magazin-2020-aprilis-30-i-adasa.

A teljes interjú hanganyaga itt elérhető.

Budapest, 2020. május 2.

A Kúria Sajtótitkársága