Főbírói találkozó Győrben

Dátum

2022. október 7-én Győr adott otthont annak a találkozónak, amely során a Kúria elnöke cseh és szlovák partnerével folytatott megbeszélést a három ország legfelsőbb bírói fórumainak együttműködéséről.

A szívélyes légkörű és konstruktív szellemű munkaebéden Petr Angyalossy, a Cseh Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnöke, valamint a Szlovák Köztársaság Legfelsőbb Bíróságának elnöke, Ján Šikuta és Andrea Moravčíková elnökhelyettes vettek részt.

A Kúria részéről dr. Varga Zs. András elnök mellett Böszörményiné dr. Kovács Katalin elnökhelyettes, Oláh Erika, az Elnöki Kabinet vezetője, valamint dr. Höltzl Lipót, a Kúria Nemzetközi Főosztályának vezetője volt jelen a megbeszélésen.

A találkozón a résztvevők a magyar, a szlovák és a cseh legfelsőbb bírói fórumok közötti szakmai együttműködés továbbfejlesztésének lehetőségei mellett konzultáltak az országos igazságszolgáltatási tanácsok és a legfelsőbb bíróságok közötti kapcsolatok kérdéseiről és a legfőbb bíróvá válás nemzeti kritériumairól, valamint megvitatták az eljáráselhúzódás problémakörének megoldására hozott intézkedések eredményességét.

Budapest, 2022. október 10.

A Kúria Kommunikációs Osztálya