Dr. Darák Péter elnök úr vezette kúriai delegáció hivatalos látogatása Vietnámban

Nyomtatóbarát változat
Dátum: 
2014. november 20.

Truong Hoa Binh, a Vietnámi Legfelsőbb Népi Bíróság elnökének meghívására 2014. november 9-15. között a Vietnámi Szocialista Köztársaságba tett látogatást Dr. Darák Péter, a Kúria elnöke és delegációja.

Vietnami tartózkodása során a Kúria elnöke tárgyalásokat folytatott meghívójával, Vietnám főbírájával, valamint fogadta őt és delegációját Truong Tan Sang, a Vietnámi Szocialista Köztársaság elnöke és Ha Hung Cuong igazságügy-miniszter is.

A hivatalos program során a Kúria delegációja ellátogatott a Legfőbb Ügyészségre, valamint a Legfelsőbb Népi Bíróság Hanoiban és Ho Chi Minh Városban található Fellebbezési Kollégiumaiba is.

A tárgyalások és találkozók során Dr. Darák Péter és vietnami vendéglátói egyetértettek abban, hogy a két ország legfelsőbb bírói fórumai között megkötött együttműködési megállapodás alapján tovább kell erősíteni és fejleszteni a két bíróság közötti kapcsolatokat, melynek lehetséges területe egyrészt  a két ország hasonló, négy szintű bírósági rendszerével kapcsolatos tapasztalatok kicserélése, másrészt a vietnami bírók továbbképzésében való magyar szerepvállalás lehetne.

Budapest, 2014. november 20.

A Kúria Sajtótitkársága