Deák Ferenc-díjban részesült Dr. Fekete Ildikó kúriai tanácselnök

Dátum

A Kúria Díszterme adott otthont a Deák Ferenc-díjak idén már huszadik alkalommal történő átadása alkalmából rendezett ünnepségnek október 17-én.

A díjat a jogászi hivatásrendek képviselői 2003-ban közösen alapították. A neves szakmai elismerést olyan személyek kaphatják meg, akik alkotmánybíróként, bíróként, ügyészként, ügyvédként, közigazgatási szakemberként, közjegyzőként, jogtudósként az elmúlt századok nagy jogászainak, a deáki hagyományoknak méltó utódai.

A Deák Ferenc-díj Testület a bírói hivatásrend 2022. évi Deák Ferenc-díját dr. Fekete Ildikó kúriai tanácselnök asszonynak ítélte oda, aki az elismerést dr. Varga Zs. Andrástól, a Kúria elnökétől vehette át.

Dr. Fekete Ildikó a szegedi József Attila Tudományegyetemen summa cum laude” minősítéssel szerzett jogi diplomát, majd az államigazgatásban, jogi munkakörben dolgozott, ahol család-, gyermek- és ifjúságvédelemmel foglalkozott.

1991. május 1. napjától nevezték ki bírónak, először a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, majd 1997. január 1. napjától a Fővárosi Bíróságra. 1999. szeptember 1. napjától a Legfelsőbb Bíróság/Kúria bírája, ahol a Közigazgatási Kollégiumban előbb bíróként, 2020. június 1. napjától tanácselnöként látja el feladatait. Pályafutása során a kezdetektől fogva részt vett a közigazgatási bíráskodásban, bírói pályája során valamennyi ítélkezési szinten tapasztalatot szerzett. 2003. szeptemberétől tagja a Jogi Szakvizsga Bizottságnak, rendszeresen közreműködik a bírák szakmai képzésében.

Dr. Fekete Ildikó tanácselnök asszony az egyik legnagyobb ítélkezési tapasztalattal rendelkező kúriai bíró, számos közigazgatási bíró büszke arra, hogy tanítványa lehetett.

Dr. Fekete Ildikó tanácselnök asszonynak ezúton is szívből gratulálunk!

2022. október 17.

A Kúria Kommunikációs Osztálya