70 éves Varga Zoltán kúriai bíró

Dátum

„Bonus Iudex” címmel jelent meg tanulmánykötet dr. Varga Zoltán, a Kúria nyugalmazott bírójának 70. születésnapja alkalmából. A könyv 28 tanulmányt és két köszöntőt tartalmaz, a szerzők kúriai bírók, a hivatásrendek képviselői és egyetemi tanárok.

Dr. Varga Zoltánt kollégái, egyetemi oktatók, pályatársak és családtagok a Kúria dísztermében köszöntötték 2018. június 19-én. Az ünnepségen jelen volt dr. Belovics Ervin, a legfőbb ügyész helyettes, dr. Vókó György az Országos Kriminológiai Intézet igazgatója és dr. Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke is.

Az ünnepeltet a Kúria elnökhelyettese köszöntette elsőként. Dr. Kónya István beszélt dr. Varga Zoltán életútjáról, szakmai elismertségéről, széles körű tevékenységéről és a magyar büntetőbíráskodás terén szerzett elévülhetetlen érdemeiről. Kiemelte kollégáihoz fűződő segítő lojalitását és elkötelezett, tekintélyes bírói munkáját, valamint az oktatás terén tett szolgálatát.

Dr. Szabó István, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karának dékánja dr. Varga Zoltán érdemeit hangsúlyozta, amelyek révén az intézmény az ország vezető jogi karai köze tartozik a hazai jogász képzés terén. Dr. Koltay András az egyetem tanszékvezetője a kötet bemutatása során az ünnepelt személyének és munkásságának megbecsüléséről beszélt.

Budapest, 2018. június 20.

A Kúria Sajtótitkársága