A lett Legfelsőbb Bíróság irányításával és a Kúria közreműködésével elindult európai uniós igazságügyi projekt keretében lett, litván és spanyol legfelsőbb bírósági delegáció tett tanulmányi látogatást a Kúrián

Supreme Courts

Dátum: 2016. november 22-24.
Ország: Magyarország
Város: Budapest

A lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság, a spanyol Legfelsőbb Bíróság, a Kúria, az Antwerpeni Egyetem és a Ljubljanai Egyetem közös, európai uniós társfinanszírozású, a „Legfelsőbb bíróságok mint a bírósági rendszerek hatékonyságának garanciái az Európai Unióban” elnevezésű projektje keretében 2016. november 22-24. között a lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság és a spanyol Legfelsőbb Bíróság három-három tagú delegációja, köztük a spanyol Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettese tett tanulmányi látogatást a Kúrián.

A budapesti találkozón a kilenc külföldi meghívott mellett a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal projektszakértői és munkatársai vettek részt. A húszfős munkacsoport megbeszélése november 23-án a magyar bírósági szervezetrendszer bemutatásával, valamint a Kúria szervezetének, működésének és hatásköreinek rövid ismertetésével kezdődött, majd a résztvevők a projekt keretében kidolgozott kérdőív témái közül november 23-án a legfelsőbb bíróságoknak az országos igazságszolgáltatási tanácsokban betöltött szerepét és a bírósági eljárások hosszát, november 24-én pedig kerekasztal-beszélgetés során a legfelsőbb bíróságok oktatási, ismeretterjesztő és információszolgáltató tevékenységét vitatták meg.

Budapest, 2016. november 25.

A Kúria Sajtótitkársága