A lett Legfelsőbb Bíróság irányításával és a Kúria közreműködésével elindult európai uniós igazságügyi projekt keretében kúriai delegáció tett tanulmányi látogatást a litván Legfelsőbb Bíróságon

Supreme Courts

Dátum: 2016. október 19-21.
Ország: Litvánia
Város: Vilnius

A lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság, a spanyol Legfelsőbb Bíróság, a Kúria, az Antwerpeni Egyetem és a Ljubljanai Egyetem közös, európai uniós társfinanszírozású, a „Legfelsőbb bíróságok mint a bírósági rendszerek hatékonyságának garanciái az Európai Unióban” elnevezésű projektje keretében 2016. október 19-21. között kéttagú kúriai delegáció tett tanulmányi látogatást a litván Legfelsőbb Bíróságon.

A Kúria képviseletében dr. Vezekényi Ursula, a Kúria Polgári Kollégiumának tanácselnöke és dr. Forgács Anna, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának jogi ügyintézője vett részt az eseményen.

A tanulmányi látogatás során a résztvevők a projekt keretében kidolgozott kérdőív témái közül a határozatok közzététele és az esetjogi adatbázisok, az ügyelosztás, valamint az egyetemi élet képviselőivel való együttműködés kérdéseit vitatták meg.

Budapest, 2016. november 11.

A Kúria Sajtótitkársága