A lett Legfelsőbb Bíróság irányításával és a Kúria közreműködésével elindult európai uniós igazságügyi projekt keretében kúriai delegáció vesz részt a projekt rigai zárókonferenciáján, melynek történései az interneten élőben is nyomon követhetők

Supreme Courts

Dátum: 2017. április 21.
Ország: Lettország
Város: Riga

A lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság, a spanyol Legfelsőbb Bíróság, a Kúria, az Antwerpeni Egyetem és a Ljubljanai Egyetem közös, európai uniós társfinanszírozású, a „Legfelsőbb bíróságok mint a bírósági rendszerek hatékonyságának garanciái az Európai Unióban” elnevezésű projektje keretében 2017. április 21-én háromtagú kúriai delegáció vesz részt a projekt rigai zárókonferenciáján.

A Kúria képviseletében dr. Höltzl Lipót projektmenedzser, a Kúria Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Jogi Irodájának vezetője, dr. Rácz Margit, a Kúria Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Jogi Irodájának munkatársa és dr. Simonné dr. Gombos Katalin, a Kúria Polgári Kollégiumának bírája vesz részt az eseményen, melyen bemutatásra kerül a projekt keretében kidolgozott „Legjobb gyakorlatok útmutató” és az „Ajánlások”.

Az angol nyelven zajló zárókonferencia történései az interneten élőben is nyomon követhetők.

Az esemény helyi idő szerint 2017. április 21-én délelőtt 9:30 órakor kezdődő plenáris ülése a https://youtu.be/cjoX1Sg2rXU linken, a helyi idő szerint délután 14:00 órakor kezdődő szekcióülések pedig a https://youtu.be/L2uGJWGhYY4 és a https://youtu.be/aZA94-rWTKs linken keresztül követhetők figyelemmel.

Budapest, 2017. április 20.

A Kúria Sajtótitkársága