A lett Legfelsőbb Bíróság irányításával és a Kúria közreműködésével elindult európai uniós igazságügyi projekt keretében kúriai delegáció tett tanulmányi látogatást a spanyol Legfelsőbb Bíróságon

Supreme Courts

Dátum: 2017. február 15-17.
Ország: Spanyolország
Város: Madrid

A lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság, a spanyol Legfelsőbb Bíróság, a Kúria, az Antwerpeni Egyetem és a Ljubljanai Egyetem közös, európai uniós társfinanszírozású, a „Legfelsőbb bíróságok mint a bírósági rendszerek hatékonyságának garanciái az Európai Unióban” elnevezésű projektje keretében 2017. február 15-17. között kéttagú kúriai delegáció tett tanulmányi látogatást a spanyol Legfelsőbb Bíróságon.

A Kúria képviseletében Józan Magda, a Kúria Sajtótitkárságának vezetője és dr. Tombor Csaba, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának jogi ügyintézője vett részt az eseményen.

A tanulmányi látogatás során a résztvevők a projekt keretében kidolgozott kérdőív témái közül a kutatási és dokumentációs egységek, illetve a legfelsőbb bíróságok kommunikációs tevékenysége kérdéseit vitatták meg, valamint kerekasztal-beszélgetést tartottak a legfelsőbb bíróságoknak az alsóbb fokú bíróságokkal, továbbá az európai és nemzetközi bíróságokkal való kapcsolata témakörében.

Budapest, 2017. február 23.

A Kúria Sajtótitkársága