A lett Legfelsőbb Bíróság irányításával és a Kúria közreműködésével elindult európai uniós igazságügyi projekt keretében kúriai delegáció tett tanulmányi látogatást az Európai Unió Bíróságán

Supreme CourtsDátum: 2017. január 18-20.
Ország: Luxembourg
Város: Luxembourg

A lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság, a spanyol Legfelsőbb Bíróság, a Kúria, az Antwerpeni Egyetem és a Ljubljanai Egyetem közös, európai uniós társfinanszírozású, a „Legfelsőbb bíróságok mint a bírósági rendszerek hatékonyságának garanciái az Európai Unióban” elnevezésű projektje keretében 2017. január 18-20. között háromtagú kúriai delegáció tett tanulmányi látogatást az Európai Unió Bíróságán Luxembourgban.

A Kúria képviseletében dr. Orosz Árpád, a Kúria Polgári Kollégiumának helyettes vezetője, dr. Heinemann Csilla, a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának bírája és dr. Vasady Loránt, a Kúria Főtitkárságának beosztott bírája vett részt az eseményen.

A tanulmányi látogatás kúriai bírái részt vehettek egy Bíróság előtt folyó magyar ügy ismertetésén és tárgyalásán, továbbá betekintést nyerhettek a Bíróság munkájába, a Törvényszék eljárásrendjébe, a Kutatási és Dokumentációs Igazgatóság működésébe, a Bíróság Irodájának tevékenységébe, a Kommunikációs Igazgatóság munkájába, a Bíróság Könyvtárának tevékenységébe, valamint a Bíróság legfrissebb esetjogába.

Budapest, 2017. február 3.

A Kúria Sajtótitkársága