A Kúria is részt vett az európai legfelsőbb bíróságok igazgatásához készített útmutató kidolgozásában

Supreme Courts

Dátum: 2017. április 21.
Ország: Lettország
Város: Riga

A lett Legfelsőbb Bíróság, a litván Legfelsőbb Bíróság, a spanyol Legfelsőbb Bíróság, a Kúria, az Antwerpeni Egyetem és a Ljubljanai Egyetem közös, európai uniós társfinanszírozású, a „Legfelsőbb bíróságok mint a bírósági rendszerek hatékonyságának garanciái az Európai Unióban” elnevezésű projektje keretében 2017. április 21-én háromtagú kúriai delegáció vett részt a projekt rigai zárókonferenciáján.

A Kúria képviseletében dr. Höltzl Lipót projektmenedzser, a Kúria Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Jogi Irodájának vezetője, dr. Simonné dr. Gombos Katalin, a Kúria Polgári Kollégiumának bírája és dr. Rácz Margit, a Kúria Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Jogi Irodájának munkatársa vett részt az eseményen.

A konferencia délelőtti ülésszakán a lett házigazdák beszámoltak a kezdeményezésről és röviden ismertették az annak keretében kidolgozott „Legjobb gyakorlatok útmutató”-t. A dokumentum a legfelsőbb bíróságok igazgatásához fogalmaz meg 52 ajánlást. A konferencia délutáni szekcióülésein a résztvevők egyrészről a bírói munka szervezésével, valamint a tudományos és kutatási részlegek szerepével, másrészről a legfelsőbb bíróságok kommunikációs tevékenységével és a legfelsőbb bíróságoknak az igazságszolgáltatási tanácsokban betöltött szerepével foglalkoztak.

Budapest, 2017. május 3.

A Kúria Sajtótitkársága