Például 10/20/2017
Például 10/20/2017

Fontos ismeretek és gyakorlati tapasztalatok az új könyvtári rendszer alkalmazásának területén

Az új bírósági könyvtári rendszer alkalmazásáról képeztek bírósági könyvtárosokat a Magyar Igazságügyi Akadémián (MIA) 2017. október 17-én. A szakmai továbbképzési napon a Corvina Országos Bírósági Integrált Könyvtári Rendszer (IKR) érintő legfontosabb folyamatban lévő feladatokról, fejlesztésekről és a verzióváltás elért eredményeiről tájékozódhattak a résztvevők. A középpontban azok az újítások álltak, amelyeket ebben az évben vezettek be a Corvina IKR-be.

Tájékoztató a Kúria döntéséről a Kfv.I.35.760/2016/6. számú ügyben, az adóbírság kizárólag a jogalkotó elhatározásán nyugszik, így a törvényi határidő letelte után az adóhatóságnak nincs lehetősége ezen szankció alkalmazására

Az áfa adónemben bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzés jegyzőkönyvét 2014. október 17-én kézbesítették a felperesnek. Az elsőfokú adóhatóság a 2015. május 11-én hozott határozatot. A jogerős ítélet valamennyi kereseti előadás tekintetében elutasította a felperes keretét. Egyebek mellett megállapította, hogy az elsőfokú határozat kiadmányozására valóban az Art. 128.§ (1) bekezdés szerinti határidőn túl került sor. Ez a határidő azonban nem jogvesztő, az adóhatóság ezen határidőn túl is jogosult a határozat meghozatalára.

„Jogérző nép még el nem veszett…” – Konferencia Deák Ferencről Zalaegerszegen

Zalaegerszegi jubileumi ünnepségeken vett rész dr. Darák Péter a Kúria elnöke. Az alábbiakban a Zalaegerszegi Törvényszék közleményét olvashatják.

A kiegyezés létrejöttének 150. évfordulója és Deák Ferenc születésének 214. évfordulója alkalmából szervezett tudományos emlékülést 2017. október 17-én a Deákról elnevezett zalaegerszegi megyei és városi könyvtár, a Zalaegerszegi Törvényszék és a Magyar Jogászegylet Zala Megyei Szervezete. A „Jogérző nép még el nem veszett…” címet viselő konferenciát dr. Darák Péter, a Kúria elnöke nyitotta meg.

Tájékoztató a Kúria Mfv.I. tanácsa által tárgyaláson kívül elbírált Mfv.I.10.824/2016. számú, közigazgatási határozat felülvizsgálata, joghatóság tárgyában hozott határozatról

A magyarországi székhelyű, de németországi fiókteleppel is rendelkező felperes, mint munkáltató és D.E., mint munkavállaló 2012. augusztus 19-én 2012. szeptember 1-jei hatállyal határozatlan időre szóló munkaviszonyt létesítettek egymással csomagoló munkakörre, németországi munkavégzési hellyel. D.E-t 2013. július 20-án németországi munkavégzés közben baleset érte, aminek következtében fejsérüléssel kórházba került.

Oldalak